keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Kanazawan korttelit

Back to the past! Poistuimme asemalta Kanazawan kylille. Kanazawa on siitä harvinaislaatuinen paikka, että Kioton tapaan se säästyi amerikkalaisten pommituksilta kokonaan, ja katukuvassa onkin aistittavissa entisaikain tuntua. Tämän ovat havainneet myös matkailijat, joiden määrä on ollut viime vuosina hurjassa kasvussa jo ennen tätä uutta junayhteyttä. Me ei kumpikaan suuremmin viihdytä ihmismassojen keskellä, joten kiinalaisten turistiryhmien perässä hiihtämisen sijaan puikahdettiin sivukujille haistelemaan paikallista eloa. Matkailuperiaatteeni on, että nähtävyyksien kuvat voi tarpeen tullen katsoa googlen kuvahausta. :D

Sivukujilla vallitsi hiljaisus. Päädyttiin Izumi Kyoukan mukaan nimetylle kadulle, jonka varrelta löytyi lausuntakerho ja Izumi Kyokan museo, mikä lämmitti japanilaisen kirjallisuuden opinnoista toipunutta sieluain. Kokemukseni mukaan kirjat on ihan kivoja silloin kun niistä ei tarvitse keskustella japanilaisten tohtoriopiskelijoiden kanssa. Kyoukan surrealistisia tekeleitä voi lukea japaniksi ilmaiseksi täältä. Sieltä löytyy myös akutagawat ja dazait ja kumppanit.



Pyhätön takaa löytyi vanha geisha-kortteli Kazuemachi! Kyseinen mesta on ihan bussipysäkin vieressä, mutta turistit valui jostain syystä noroina suoraan tunnetumpaan Higashi-chaya-gain kortteliin joen toiselle puolelle. Kanazawassa on kolme geisha-korttelia, joista Kazuemachi on pienin. Vastaan tuli pari varisevaa lehteä ja jokunen hieno leidi. Kultakaupungin leidien bongaaminen oli muutenkin suurta hupiamme tällä matkalla. Boyfriendin sanoin obasan to iu yori madamu, ei täti vaan madame. Varsinaisia geishoja ei päiväsaikaan nähty, mutta yhden oven takaa kuului shamisenin säveliä, ja selfie-ryhmien puuttuminen oli pelkkää plussaa. Jos asuisin Kanazawassa, kävisin täällä varmaan joka päivä kävelyllä!



Kärsivällisyyteni ei riitä enää yhdenkään kuvan lataamiseen, siispä jatkan jälleen ensi numerossa! Näitä kuvia on muuten otettu kahden kuvaajan toimesta kahdella kameralla ja yhdellä puhelimella, mistä johtuen laatu on vaihteleva.

Tunnelmaan sopivaa rämistelyä:

2 kommenttia :

  1. No kukapas muu ellei meitsi25. marraskuuta 2017 klo 15.08

    Hyvä biisi tuo eka. Mieleni valkeni, kun havaitsin tämän antiikkisen matkakertomuksen päivittyneen uusilla luvuilla.

    VastaaPoista
  2. Jää homeros antiikkisuudessa toiseksi!

    VastaaPoista