maanantai 2. kesäkuuta 2014

Riisipellolla suhisee

Sendai on lempikaupunkini Japanissa. Sen keskustassa on kaikki tarpeellinen: jokunen ostoskeskus, tuontielintarvikekauppa ja katu joka päättyy vuoreen. Tokiossa välillä ahdistaa se, että kadut ei näytä päättyvän minnekään. Touhokun mittakaavassa Sendaita ympäröivät vuoret on tosin matalia, minkä ansiosta se on voinut laajentua ja kehittyä touhokulaisittain harvinaiseksi miljoonakaupungiksi (joka on muuten isänmaamme Oulun ystävyyskaupunki!). Ehkä vielä joskus asun siellä joenvarsilähiössä kanssa lempijapanilaiseni ja shibainun. <3_____<3 Tai sitten en. Tuntemattomia ovat eloni tiet.Kyyttini jumiutui iltaruuhkaan, joten vaeltelin ympäri Sendain asematasanteita alkukesän illankajossa. Käväisin Yodobashissa aikeenani räplätä elektronisia sanakirjoja haaveileva katse silmissäin, mutta käynnissä oli jotkin perjantai-illan megatarjoukset ja puolella myyjistä megafonit. Kesä-illat lähinnä kuikan lauluun ja amistraktorin basson jylhään sointiin yhdistävä herkkä kuuloaistini ei kestä japanilaista kaupantekoa, joten koitin livahtaa nopeasti paikalta, mutta siinä uloskäyntiä etsiessäni tuli joku myyjä vielä tarjoamaan, että miten olis tällanen laajakuvatelevisio.

Ishinomakissa oli paikallisvaalit. Vaalipäivää edeltävänä aamuna heräsin riisipellolta kantautuvaan megafoniin. Tateishi Mitsuhiro degozaimasu, arigatoo gozaimasu. Kulttuurit ovat monet. Itseäni ei välttämättä inspais lähteä vaaliuurnille, jos aamukasilta ikkunani alla Paavo Väyrynen ja kampanja-avustajansa huutais megafoniin että olen Paavo Väyrynen, kiitos kaikille.


Tästä pääsi kuulemma ennen eteenpäin, mutta mustat jätesäkit on tukkineet tien sen jälkeen kun läheinen silta romahti vuoden 2011 maanjäristyksessä.


Renge! En tiedä, mikä tämä kasvi on suomeksi.

Taloa ympäröivät bambut viskoo sinnesuntänne siemeniään, jotka versoo muina miehinä asfaltin läpi. Routavaurioilta näyttävät asiat on kaikki bambujen tekosia. :D


Lopuksi ääninäyte riisipellonlaidasta! Video on musta, koska alueella ei ole esim. katuvaloja.

8 kommenttia :

 1. Ihania söpöjä koiria! Jotenkin kuitenkin hämmennyin, kun näköjään olen jostain saanut päähäni ennakkoluulon, että kaikki keskikokoiset/isot koirat Japanissa näyttävät dogeilta :----D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on rotua sekalalainen, mutta on niissä varmaan jokunen pisara dogenkin verta. :D

   Poista
 2. Oulu mainittu, wheeee! Sendain nimi vilahteleekin aina silloin tällöin täällä paikallislehdissä, ilmeisesti tällä hetkellä tehään ainakin jonkinlaista pelialan yhteistyötä kaupunkien välillä.

  Nuo alemmat kuvat Ishinomakista (?) on jotenki huvittavan tutun näköisiä; jos riisipeltojen tilalle vaihtais jotain ohrapeltoja, niin näkyhän ois aivan niinku Pohojammaalta konsanaan. :D (tai ainakin jos noita taustalla siintäviä vuoria ei oteta huomioon...)

  plus että sydäntäin lämmittää nähdä, että Japanissakin on ok käyttää verkkareita ja kumppareita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa kotikaupungissani toi ystävyyskaupunkitouhu oli lähinnä jouluterveiset norjalaisesta kylästä, kiva kuulla et muualla siihen on panostettu vähän enemmän. (^^)

   Moon kotoosi E-P:ltä ja aika tutuilta noi maisemat tuntuu jos miinustaa vuoret ja meren ja vaihtais riisit rypsiin. Oon joskus miettinytkin että aika samanlaisesta landemeiningistä ollaan loppujen lopuksi poikaystäväni kaa kotoisin, eri puolilta maapalloa vaan. :D

   Verkkarit & kumpparit on ihan varteenotettava asu Miyagissa! Japanilla taitaa olla aika vahva maine jonain katumuodin mekkana, mutta 100 kilsaa Tokiosta pohjoiseen on jo tarjolla tuttua ja turvallista junttimeininkiä. n___n

   Poista
 3. Iiih, ihana pikkuinen sammakko siinä nököttää :3 ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan söpöjä siihen saakka että tulee yö ja pitäis yrittää saada nukutuksi. :D

   Poista
 4. repesin paavo väyryselle :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Paavo ei saa tästä mitään ideoita seuraavaa kampanjaansa ajatellen!

   Poista