tiistai 25. maaliskuuta 2014

Sakura


======================D

Sakuraa kun katselee niin maalliset murheet siinä melkein unhoittuu. Niinku että mulla ei oo edelleenkään graduaihetta ja että tää kaukosuhteilu on huuhkajasta ja että en millään jaksais pyykätä tota lakanaa.

Hyvää päivänjatkoa! Kukkikoon sakurat jos ei lähimaisemissanne niin ainakin mielissänne!Korekara nakusu takaramono ga kureta mono ga ima takaramono, näihin sanoihin on hyvä päättää! (Tänään aarteita ovat asiat, jotka olet saanut aarteilta jotka huomenna menetät, lolloloo ei ihan käänny hyppysissäni suomeksi aatos tämä.)

5 kommenttia :

 1. Kuule, kehtaisinko pyytää apua muutaman mieltäni kaihertavan asian kanssa? No, kysyn nyt kuitenkin, autat jos autat :) Jos kirjakaupasta etsin askartelu/käsityökirjoja niin mistäpäin lähden niitä etsimään? Millä sanalla pyydän apua? Japanissa on ehkä maailman parhaat askartelukirjat, mutta kirjakaupassa niiden paikallistaminen on haastavaa. Yksinkertaistettuna kysymykseni siis kuuluu, että onko yksittäistä sanaa kuvaamaan käsitöitä taikka askartelua? Vai pitääkö tietää paperiaskartelu, ompelu, muovailu jne. erikseen?

  Entäpä osaisitko neuvoa, miten saan valikoitua onigirini niin, että ne eivat varmasti sisällä vegaanille ikäviä yllätyksiä? Mitä kaikkea ne voivat pitää sisällään? Hinnaltaan niitä tuntuu olevan kovin kirjava joukko, olen aina valinnut halvimman ja näin saanut merilevätäytteisen. Kerran otin jonkun muun ja siellä oli hajusta päätellen kalaa majoneesissa.

  Entäpä vielä semmoinen, että osaisitko suositella jotain japanilaista herkkua tms. joka aina valmistettaisiin vegaanisena. Siis vaikka meillä suomessa on vispipuuro, se tehdään aina 100% kasvikunnan tuotteista, eikä sitä tarvitse erikseen kysellä, että onko tässä nyt jotain sellaista mitä en syö. Yritän tulevan matkani aikana pärjätä mahdollisimman helpolla tämän haastavan tehtäväni kanssa, ja pyrin välttämään kaikkea setvimistä ja epätoivoa. Siksi yritän mahdollisimman pitkälle etukäteen selvittää mitä syödä ja mitä ei. Toki aion mennä kasvisravintoloihin, mutta jotta rahaa jäisi muuhunkin kuin viisi kertaa päivässä erikoisravintolassa syömiseen...

  Kiitos jo etukäteen!

  Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöt on japaniksi shugei (手芸, lausutaan suunnilleen että shygee)/handomeido (ハンドメイド). En nyt osaa sanoa että mistä kohtaa kirjakauppaa ne yleensä löytyy kun en oo koskaan etsinyt, mutta jos tarvitset apua niin voit kysyä esim että. shugei no shoseki wa doko desu ka. Pikagooglaus kertoo, että Shinjukun itäportilta minuutin päässä olisi Okadaya-niminen käsityötarvikekauppa, jonka seitsemännessä kerroksessa on suuri valikoima käsityölehtiä.

   Kasvistäytteisiä onigirejä on ainakin erilaiset merilevät (wakame. kombu, pakkauksessa lukee 若布tai 昆布) ja ume (梅). En kuitenkaan mee vannomaan, että nää on 100% vegaanisia kun mulla ei nyt oo tuoteselostetta tässä. Kannattaa varmistaa, ettei selosteessa lue かつお節 eli katsuobushi. Onigiri on helppo tehdä myös itse ilman riisinkeitintäkin, kaupassa myydään valmiiksi keitettyä riisiä ja siihen voi sitten sekoittaa jonkun seesaminsiemen- tai merileväsekoituksen.

   Mun lempiruoka on sansai-soba. Keitän sen itse aina kalaliemeen, mutta on se mahdollista tehdä ilmankin. Voit kysyä, onko liemessä käytetty katsuobushia (tsuyu ni katsuobushi ga haitte imasuka). Kuten nuudelisopissa yleensäkin, yllärinä saattaa tulla myös kalamassasta tehty kamapoko. Ilman kamapokoa kiitos on kamapoko nuki de onegaishimasu. Mulla ei ainakaan näin äkkiseltään tuu mieleen montaakaan sellasta mattimeikäläisen pääruokaa, jossa ei olis käytetty vähintään kalalientä tai kananmunaa. Kasvistempura? Sit on tietenkin näitä pikkuruokia kuten kinpira tai misopäällysteinen munakoiso tai erilaiset tofuruuat (joissa kuitenkin saattaa olla katsuobushi-liemi). Valitettavasti tietämykseni on tässä vähän heikkoa kun en itse oo vegaani niin ei oo tarvinnut kamppailla asian kanssa.

   Hyvää matkaa. (^^)

   Poista
  2. Ps. Kauhavalaanen p-kiriaan se täällä taas ollut asialla, se on ihan kamaboko pehemiällä peellä. :D

   Poista
 2. Kiitos tosi paljon tästä avusta! Mä olen nyt bongannut japanilaisen vegaanin, ehkä se pystyy auttamaan noiden ruokien kanssa. Vaikka se kyllä sanoi, ettei Japanissa kukaan ole vegaani. Ja niin muuten se itse kyseli minulta, että mistä voi suomessa ostaa luomumunia. Ehkä sekään ei sitten ihan niin läpivegaani olekaan :) Muuta siis iso KIITOS!

  VastaaPoista
 3. En kyllä muista mäkään koskaan kuulleeni japanilaisesta vegaanista. Tää ympäröivä kulttuurikaan ei kamalasti kannusta yksilöllisiin elämäntapavalintoihin.

  Ostin muuten tänään ume-onigirin ja katoin sen tuoteselosteen: ei eläinperäisiä juttuja! :D

  VastaaPoista