sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mummojen sunnuntai

Koska bisnesjapanin koe järjestettiin kaukana Toshimassa, käväisin samalla junamatkalla Sugamossa pyörimässä. Koe oli karsea enkä aio edes palata sen tunnelmiin. Kirjallisessa osiossa oli 26 sivua ja aikaa 80 minuuttia. Muutenkaan ei oo tässä viime aikoina olleet ihan terävimmät japaninkieliset hetkeni käsillä. Poikaystäväni kiusaa minua, koska yhtenä päivänä mulla meni sekaisin shimeji (japanilainen sienilaji) ja namekuji (etana) ja olin kovasti harmissani, että unohdin tuoda etanoita kaupasta. Sentään oon päässyt eroon lempinimestäni Nampuu-san, jonka ansaitsin kun ei mennyt ihan putkeen säätiedotuksen lukeminen (etelätuuli on minamikaze eli 南風, mutta periaatteessa se voitaisiin lukea kiinalaisittain nampuu, wähän niin guin cuomea woi periaatteessa näinkin kirjoittaa).

Mutta takaisin Sugamoon. Sugamo on tokiolaisten muarien menomesta numero yksi. Mummojen Harajukunakin se tunnetaan. Harajukusta en perusta alkuunkaan, Sugamossa sen sijaan on viihdyttävät meiningit kun aurinkolippaiset mummot puikkelehtii pyörän selässä kojulta toiselle. Mummoista nuorekkaimmat istuu terasseilla puudeliensa kanssa. Tuulen mukana tulee viereisen temppelin suitsukkeiden haju. Myynnissä on kaikkea, mitä mummouden ammattilainen tarvitsee: henkarikaupalla kukkapaitoja, riisikaakkuja, aurinkovarjoja ja syvälle päähän uppoavia mummolätsiä kaikissa väreissä. Jokaista pylvästä koristi mainos mummojen siloposkisen suosikkiprinssin Tsumabuki Satoshin uudesta draamasarjasta. Eipä siinä, itsekin olen tästä sarjasta liekeissäni vaikken sitä ole vielä edes katsonut, koska siinä on Eita ja Mitsushima Hikari aaaaa!!


Nää liehuvaiset on Tanabata-juhlan koristeita. Vuodenaikoja rytmittävät juhlakaudet tilpehööreineen piristää kivasti arkista aherrusta.En kestä, että tää paikka on oikeasti olemassa. ::::::D Kauppa jossa myydään pelkästään punaisia alkkareita. Joskus vuosikaudet sitten Haikei chichiuesama -nimisessä draamassa muari paljasti käyttävänsä aina punaisia turboalushousuja, koska saa niistä voimaa, mutta en tiennyt, että tämä ei ollutkaan fiktiota vaan Sugamon mummojen totisinta totta.Huomenna starttaa viimeinen viikkoni Tokiossa. Meen bailaamaan kabukikurssin sensein ja kiinalaisen kanssa. Käännöstieteen seminaarin sensei kutsui residenssiinsä Yokohamaan, mutta sillon oon jo kotoisammilla vesillä Touhokussa.

7 kommenttia :

 1. Kiitos tuosta Sugamo -vinkistä! Menen ehdottomasti käymään tuolla syksyn Tokion matkallani. Nuo isolippaiset päähineet ovat muuten myös täällä Helsingissä oiva japanisen 'mummon' tuntomerkki. Olet taas kerran ottanut kauniita valokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sugamo on tosiaan Yamanote-linjan varrella, joten sinne on helppoa liikkua yleisimmiltä hotellialueilta. (^^) Sunnuntaisin lienee parhaat pirskeet.

   Poista
  2. Hienoa! Olen menossaTokioon sunnuntaina aamupäivällä, joten iltapäivän ohjelma on nyt selvillä. Hotellini on Higashi Ikebukuro'ssa, ja näköjään Sugamo on on aika lähellä hotelliani.

   Poista
 2. pitää vielä tänne tulla hehkuttamaan, kun olen aina vinkkejä sulta kysellyt vaihtoon liittyen: tänään tuli hyväksyvä päätös. Eli syyskuun lopulla mua kutsuu Kioto vuodeksi <3
  Kun jaksaisi vielä viimeset kokeet omalla yliopistolla suorittaa niin pääsee fiilistelemään lähtöä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iiTa - missäs sun blogisi on? Mun toka matkakohde on nimittäin Kioto (eka on Osaka) ja olisi todella mukavaa lukea paikallisen juttuja ennen matkaani, joka alkaa lokakuun lopussa. Vink, vink ja hurry up! :)

   Poista
  2. Mahti homma! n__n Mäkin olisin lähtenyt mieluummin Kiotoon ku tänne, jollei sieltä olis ton boifurendon tykö niin pitkä matka. En tiedä katotko animeja mutta jos joo niin kantsii tsekata sellanen ku Tatami Galaxy, se sijottuu Kiotoon ja Kioton yliopistoon. :D

   Poista
  3. Anonyymi: no katotaan. Mulla tahtoo aina jäädä kesken tuommonen vaikka alottasinkin kirjottamaan. Tai no voisin tietenkin vain olla laiska ja tehdä blogin ja spämmätä sitä sitten melkein yksistään kuvilla :D vois jopa toimia. Kyoto vaihtoblogeja löytyy kans googlesta. Niitä olen itsekkin lukenut.

   Haha Tatami Galaxy on tullut jo katottua. Oli aika mainio, ehkä minäkin voin saada ruusuisen vaihtovuoden siellä yliopistolla jos vain osaan valita oikean clubin/circlen xD

   Poista